2022: Medalii si Recunoastere Internationala pentru Crama Girboiu

6 decembrie 2022

2022: Medalii si Recunoastere Internationala pentru Crama Girboiu

6 decembrie 2022

Anul 2022 a adus un numar record de medalii și Recunoaștere Internationalala pentru Crama Gîrboiu la cele mai importante concursuri de profil din lume. Ca in fiecare an, este placerea noastra sa aducem in atentia juratilor internationali potentialul viticol al Romaniei si unicitatea soiurilor locale. Si de ce nu, sa avem o evaluare onesta a vinurilor noastre, in peisajul international al vinurilor de calitate.

Crama Girboiu a adaugat in palmares, in anul 2022, un total de 34 de medalii din care: 16 medalii de AUR , 15 medalii de ARGINT si 3 medalii de Bronz . Strategic, au fost alese un top de concursuri international, de renume, ca: Mundus Vini, Berliner Wein Trophy, Challenge du Vin, Concours Mondial de Bruxelles, Vinarium, Decanter, Asia Wine Trophy. Nu au fost de omis nici festivalurile regionale si concursurile nationale, ca: Festivalul National de Vinuri Bachus, Concursul National de Spumante si Choice of Poland.

Gama BACANTA, cea mai premiata în anul 2022

Cea mai premiata a fost gama destinata sectorului HORECA, BACANTA, vinuri albe si rosii produse sub influenta baricurilor de stejar. Sortimentele au castigat un total de 12 medalii din care: cinci medalii de AUR si sapte medalii de ARGINT . Vinurile cele mai apreciate au fost: Bacanta Chardonnay 2020, Bacanta Merlot Barrique 2017, Bacanta Feteasca Neagra Barrique 2017, Bacanta Sauvignon Blanc Fume 2021 si noul lansat Bacanta Syrah Barrique 2018.

Constantin, printre cele mai premiate vinuri roșii din România

A doua cea mai premiata categoria este cea a vinurilor Super Premium, vinuri speciale realizate in editii limitate. Vinul etalon al cramei Girboiu, Constantin Premium Red Blend 2017, detine suprematia cu cinci medalii castigate la cele mai importante competitii de profil: AUR la Mundus Vini, AUR la Concours Mondial de Bruxelles, AUR la Vinarium, ARGINT la Challenge International du Vin.

Urmat de Ambra – Sarba Sweet Wine 2020 cu trei medalii, singurul vin de desert obtinut din soiul local Sarba, Rezerva Familiei Sauvignon Blanc demisec 2009 cu trei medalii si Petite Helena Premium White Blend 2019 cu doua medalii.

Gama Tectonic, destinate marelui retail, a suferit recent o restilizare si o repozitionare de pret. Tectonic Feteasca Neagra barrique 2018 a castigat nu mai putin de trei medalii: doua de AUR si una de ARGINT . De asemenea, si sortimentul Tectonic Sauvignon Blanc&Chardonnay 2021 s-a impus cu un argint la Festivalul National de vinuri Bachus. 

Choice of Poland, poate una din cele mai prestigioase evaluari de vinuri ne-a premiat 6 vinuri din care: ⭐ ⭐⭐ ⭐ ⭐ Amaizing Value pentru Bacanta Feteasca Neagra Barrique 2017 si ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ Very Good Value pentru Bacanta Sarba Barrique 2020, o mandrie cu atat mai mare cand discutam de soiuri autohtone.

Printre cele mai cunoscute si indragite vinuri ale cramei se afla gama LIVIA, cunoscuta pentru raportul calitate-pret excelent. De aceasta data, vinurile rosii au urcat clasamentul la Festivalul National de vinuri Bachus: AUR pentru LIVIA Cabernet Sauvignon 2021 si ARGINT pentru LIVIA Feteasca Neagra 2021.

Bag in box-ul Varancha 2L Feteasca Neagra, un produs entry level destinat marilor retele de supermarketuri a reusit sa se impuna prin calitatile sale si sa castige medalia de ARGINT la VINARIUM, Bucuresti. Inca o dovada ca produsele accesibile pot fi de o calitate foarte buna.

Nici Spumantul Cuartz nu a fost mai prejos. Dupa investitii atat in tehnologia de spumantizare cat si in specialisti, Cuartz-ul a reusit sa se claseze cu ambele sortimente, alb si roze, pe locul 3 in TOP-ul Spumantelor Romanesti realizate prin metoda Charmat. Reamintim ca Spumantul Cuartz este printre putinele care este realizat 100% in Romania, cel alb fiind primul realizat 100% din soiul romanesc Feteasca Alba.

2022: Medalii si Recunoastere Internationala

Incheiem un an 2022 plin de evenimente, de vinuri premiate la nivel international la cele mai prestigioase competitii de profil din lume, un an plin de satisfactie si rezultate. Avem increderea ca acesta este doar inceputul unui parcurs frumos pentru vinurile noastre vrancene. Ca sa va bucurati doar de vinuri bune de la Crama Girboiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *