Crama Girboiu, Best Producer Romania la Berliner Wein Trophy

19 aprilie 2023

Crama Girboiu, Best Producer Romania la Berliner Wein Trophy

19 aprilie 2023

CRAMA GÎRBOIU, BEST PRODUCER “STILL WINE” ROMANIA LA CONCURSUL INTERNATIONAL BERLINER WEIN TROPHY 2023

Berliner Wein Trophy este cea mai mare competitie de vinuri din lume aflata sub patronajul OIV (International Organisation for Vine&Wine) si UIOE (International Union of Oenologists). Anual se inscriu in aceasta competitie peste 14.400 de probe din 40 de tari producatoare de vin si evaluarea este riguros efectuata de un juriu format din peste 400 de experti in domeniu.

In fiecare an, in urma evaluarii expertilor, sunt desemnate vinurile castigatoare, vinuri care aduc prestigiu atat producatorilor cat si tarilor de origine. Pe langa medaliile de Aur, Mare Medalie si Argint evaluatorii acorda premii speciale pentru cele mai bune vinuri dar si pentru cel mai bun producator.

Anul 2023 a adus o distinctie deosebita pentru producatorul vrancean Crama Girboiu respectiv titlul de Cel mai bun producator de vin linistit, Romania”. Dintr-un total de 24 de vinuri premiate de la 13 producatori romani, Crama Girboiu a reusit sa adune cel mai mare punctaj.

“Este o onoare pentru noi sa aducem o asemenea distinctie acasa, in Vrancea. Titlul de “Cel mai bun producator roman” nu este usor de obtinut, dar rezultatele se vad dupa o munca asidua de peste 17 ani cu investitii si sacrificii deopotriva. Dintotdeauna am afirmat ca terroir-ul de la Cotesti este unul unic si merita o atentie deosebita. Insa nu este suficient…natura iti ofera struguri de calitate dar tu trebuie sa culegi si sa fructifici la maxim cat sa obtii unicitate si vinuri de exceptie. Cred cu tarie ca la Crama Girboiu am gasit combinatia perfecta si tintim mai sus; ne dorim sa atingem culmi noi si ne-am propus ca acest moment sa fie doar inceputul. “Livia Gîrboiu, directorul exectutiv al cramei.

Sesiunea de primavara a prestigiosului concurs Berliner Wein Trophy a premiat cele mai bune vinuri, patru fiind de la producatorul vrancean Crama Girboiu, respectiv: Bacanta Feteasca Neagra Barrique 2018 DOC Cotesti, Bacanta Merlot Barrique 2018 DOC, Constantin Editie Aniversara 60 de ani 2018 DOC Cotesti, Magma Selected Dried Berries 2019 DOC Cotesti.

Vrancea este un nume pe harta viticolă a țării și Crama Gîrboiu nu se dezminte de această filosofie, ci și-o asumă cu mult curaj și entuziasm. Nouă ne place să credem că în fiecare sticlă de vin care ne aparține se regăsește un mesaj de atenție și satisfacție a “vinului bine făcut”. Constantin Gîrboiu, fondator

Crama Gîrboiu este o afacere de familie care deține o suprafață viticolă proprie de 170 ha in DOC Cotești și un combinat de vinificație modern înființat în anul 2005, care a cumulat până in prezent peste 8,5 milioane de euro investiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *