Vinuri pentru masa de Paşte: Un ghid românesc de la Crama Gîrboiu

13 aprilie 2022

Vinuri pentru masa de Paşte: Un ghid românesc de la Crama Gîrboiu

13 aprilie 2022

Încă de la începutul lunii aprilie ne zboară gândul la mâncare și vinuri pentru masa de Paște. Sărbătorile pascale cinstesc tradiția și obiceiurile românești și adună toți membrii familiei în jurul mesei, pentru o sărbătoare creștinească și spirituală. Paștele este momentul în care ne bucurăm alături de cei dragi de bunătăți pregătite din inimă și vinuri alese cu pricepere. 

Ce vinuri pentru masa de Paște recomandă Crama Gîrboiu?

La masa de Paște sunt prezente vinuri roșii, vinuri albe și bineînțeles, vinuri rose. Acestea se aleg în funcție de felurile de mâncare servite și se savurează în plină veselie și armonie. În rândurile viitoare, vă ajutăm să alegeți vinul potrivit pentru o masă de Paște delicioasă.

Orice masă de Paște se deschide cu clasicile aperitive: ouă roșii, brânză, ceapă verde. Spumantul nostru Cuartz Alb, realizat din Fetească Albă se potrivește de minune cu aperitivele tradiționale, prin aromele sale fructate și florale. Vinul spumant surprinde prin textură și gust și deschide apetitul pentru următoarele bucate nelipsite din repertoriul pascal.

Preparatele din miel, drobul sau friptura de miel cer două vinuri cu adevărat speciale. La drob, se potrivește o Livia Plăvaie – un vin realizat din soi românesc autohton cu prospețime și aciditate ridicată, numai bună să domolească un preparat din organe. 

Pentru friptura de miel, Crama Gîrboiu recomandă o asociere de excepție alături de Fetească Neagră din gama Bacanta. Friptura, fiind aromată și grasă se combină ideal cu proprietățile clasice din vinul roșu Fetească Neagră. Vorbim aici de fructuozitate și aciditate ridicată, care scot în evidență savoarea mâncării pregătite. 

Nu putem uita nici de stufatul de miel, o mâncare specifică zonei Munteniei care s-a răspândit în întreaga țară și bucură toți românii la mesele în familie. La acest preparat primăvăratic putem savura un cupaj unic de Șarbă și Plăvaie din Gama Epicentrum. Vinul, echilibrat și intens se pretează bine la această tocăniță tradițională. Prin mineralitate și fructuozitate, acest vin echilibrează gustul de miel și coronițele de usturoi verde din preparat și animă pofta pentru și mai multă savoare. 

Pentru cei nostalgici, care nu pot renunța la:

Salata de boeuf. Aceasta se combină cu Varancha Fetască Regală, soiul neaoș care împacă cu succes fiecare ingredient îndrăzneț din această salată. Vinul este proaspăt, ideal pentru perioada sărbătorilor. Cel mai bun vin românesc este acela care întreține buna dispoziție și încântă cu arome de neuitat. 

Sarmale de porc. Aici nu încape îndoială, ne facem prieteni cu Șarba delicioasă din gama Bacanta. Un vin alb savuros, cu aciditate crocantă, Șarba echilibrează grăsimea din carne și intră în armonie cu smântâna și ardeiul iute care acompaniază felul de mâncare. Surprinde plăcut prin arome de petale de trandafir, piersică și fructe exotice ceea ce face din Șarbă un vin de zi cu zi.

Cârnați de oaie sau de porc. Bine condimentați, cârnații de oaie sau de porc merg cel mai bine cu un vin rose proaspăt. Recomandarea cramei este spectaculosul Tectonic Rose. Cu acest vin te împrietenești ușor, având un gust suav, echilibrat și aciditate reprezentativă pentru Crama Gîrboiu. Arată irezistibil în pahar și nu te saturi niciodată să-l savurezi. 

Iar la desert, savurăm vinuri unice…

Precum noul vin desert de la Crama Gîrboiu, mult-așteptatul vin Ambra. Lansat de curând în cadrul târgului de vinuri Revino, București, Ambra este un vin desert deosebit. Strălucește prin culoarea sa aurie, gust plăcut și extrem de aromat care se integrează bine cu deserturile de pe masa de Paște. Savurează vinul alături de cozonac cu nucă sau pască cu brânză dulce și stafide. Va fi imposibil să nu apreciezi experiența olfactivă și gustativă oferită de această combinație irezistibil de dulce. 

În final, însă, atât vinurile românești cât și mâncarea se asociază perfect cu oamenii dragi. Închinăm un pahar în onoarea voastră și sperăm să aveți parte de sărbători liniștite și frumoase.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *