Record: 10 medalii pentru Crama Girboiu la MUNDUS VINI 2024 

27 februarie 2024

Record: 10 medalii pentru Crama Girboiu la MUNDUS VINI 2024 

27 februarie 2024

de-a 34-a competitie Grand International Mundus Vini 2024, editia de primavara. 

Crama Girboiu este in fata unui moment deosebit de important, primind recordul medaliilor obtinute la Mundus Vini, concurs de talie internationala. Zona Vrancei a fost cunoscuta inca din vechi timpuri ca o zona viticola importanta, unde terroir-ul de exceptie dar si munca oamenilor au oferit vinuri de renume, apreciate de cei mai exigenti consumatori. 

Privind in urma la anul 2012, la prima participare la Mundus Vini si ajungand in prezent, este o mandrie sa putem oferi Vrancei locul cuvenit in lumea frumoasa a vinurilor. Rezultatele exceptionale obtinute de Crama Girboiu in DOC Cotesti ne sunt confirmate la fiecare competitie internationala de profil. Degustarea este un indicator si o provocare extraordinara, care arata cu exactitate unde te afli in lungul drum al excelentei.

Anul 2024 aduce Cramei Girboiu cea mai mare performanta la competitia Grand International Mundus Vini. Pe parcursul a sase zile intensive de degustare, comisia formata din peste 250 de jurati din 55 de tari si-a desemnat castigatorii. Din cele 7.430 de vinuri din 45 de tari producatoare, Crama Girboiu a reusit sa se impuna cu 10 vinuri, obtinand pentru prima data 9 medalii de AUR. 

Pe cea mai inalta treapta a podiumului au reusit sa urce vinurile: Magma Selected Dried Berries 2019, Bacanta Syrah 2018Constantin Premium Red Blend 2017Constantin 60 Editie Aniversara 2018Bacanta Merlot 2018, Tectonic Sauvignon Blanc&Chardonnay 2022Bacanta Merlot 2016, Bacanta Chardonnay 2017, Bacanta Feteasca Neagra 2017. Medalia de Argint a fost cucerita de vinul alb produs in editie limitata, Petite Helena Premium White Blend 2019. 

“Am plecat de la o dorinta teribil de personala de afirmare a locului in care m-am nascut si privesc acum, 20 de ani mai tarziu, cu bucurie si de ce nu, cu mandrie, la evolutia si materializarea acesteia. Ma simt onorat de faptul ca aceasta contributie a mea isi face vocea auzita la acest nivel si implicit aduce glorie zonei Vrancea si industriei viti-vinicole.

Distinctiile de care ne bucuram demonstreaza inca o data ca prin munca si determinare se poate ajunge pe cele mai inalte culmi. Doresc in mod special sa multumesc echipei noastre dedicate, alaturi de care lucrurile devin posibile. Inca o data afirm ca nouă ne place să credem că în fiecare sticlă de vin care ne aparține se regăsește un mesaj de atenție și satisfacție a vinului bine făcut.”  Constantin Gîrboiu, fondator

Crama Gîrboiu este o afacere de familie care deține o suprafață viticolă proprie de 180 ha in DOC Cotești și un combinat de vinificație modern înființat în anul 2005, care a cumulat până acum peste 10 milioane de euro investiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *