Vinuri bune și ieftine: Ce să alegi pentru nunta ta în 2024?

19 februarie 2024

Vinuri bune și ieftine: Ce să alegi pentru nunta ta în 2024?

19 februarie 2024

Te pregătești să spui “DA!” în acest an și îți dorești ca evenimentul tău să fie exact așa cum ai visat? Cu siguranță vei avea nevoie și de vinul perfect pentru a completa acest tablou memorabil. În continuare, te invităm să descoperi cum poți face cele mai bune alegeri pentru a-ți încânta invitații cu vinuri bune, dar totodată accesibile!

Alege vinuri savuroase obținute din soiuri autohtone

Vinurile autohtone dețin un loc special în tradiția românească, servind ca un simbol al bogatei noastre culturi vinicole. Dacă nunta ta pune un accent deosebit pe tradiție, atunci alegerea unor soiuri autohtone va oferi un plus de autenticitate evenimentului.

Două soiuri românești care vor încânta orice degustător sunt Șarba și Plăvaie, pe care le găsești în portofoliul Cramei Gîrboiu. Șarba, un soi rar, obținut prin încrucișarea vițelor de Tămâioasă Românească și Riesling, emană arome subtile de flori de cireș și petale de trandafir, ce amplifică eleganța petrecerii. Îl găsești în varianta Livia Șarba cu sistem de închidere screw-cap ce îi păstrează prospețimea și permite, totodată, o desfacere rapidă și ușoară, ideală în cazul unui eveniment de amploare.

Pe de altă parte, Plăvaie, un alt soi autohton renumit pentru echilibrul său distinct, va încânta palatul invitaților cu nuanțe discrete de flori de tei și măr. Poți opta pentru aceste două soiuri separat, prin intermediul variantelor din gama Livia, sau te poți îndrepta către gama Epicentrum, unde găsești un cupaj unic ce îmbină perfect aceste două varietăți într-o singură băutură.

Desigur, pentru că țara noastră are o istorie bogată în producția de vin, soiurile autohtone sunt diverse. Așadar, poți opta la fel de bine și pentru alte varietăți, precum Fetească Albă, Fetească Neagră sau Fetească Regală, în funcție de preferințele voastre și ale invitaților!

Armonizează vinul cu meniul

Pentru a le oferi invitaților o experiență gastronomică desăvârșită, ai grijă ca vinul pe care îl alegi să se potrivească perfect cu preparatele incluse în meniu. De regulă, vinurile roșii, cu textura lor robustă și aromele puternice, sunt ideale pentru a completa feluri de mâncare mai grele, precum friptura din carne roșie sau sarmalele. Încearcă un vin roșu robust, precum Cabernet Sauvignon pentru a completa meniul cu note de mure, coacăze negre și ardei gras. Iar pentru că este vorba de un eveniment la care vei avea nevoie, cel mai probabil, de o cantitate mai mare de vin, o ofertă specială, precum pachetul Livia Cabernet Sauvignon demisec de 12 sticle este o alegere avantajoasa!

Vinurile albe, cu notele lor florale și citrice, se potrivesc perfect dacă ai optat pentru un meniu mai ușor, pe bază de pui, pește și legume. Spre exemplu, pentru preparate cu fructe de mare, un Sauvignon Blanc proaspăt și acid poate fi partenerul ideal. Pentru un plus de eleganță, nu uita să explorezi și opțiunile de vin rose, ce aduce un echilibru subtil între aromele vinului alb și cele ale vinului roșu. Vinul rose este foarte versatil și poate fi asociat cu o varietate de preparate, de la aperitive și până la felurile principale.

Armonizarea vinului cu mâncarea este o artă în sine, așadar dacă te simți nesigur în privința alegerii ideale, nu ezita să consulți un expert. Un somelier sau un expert în vinuri îți poate oferi sfaturi valoroase bazate pe meniul tău și te poate ajuta să eviți combinațiile nepotrivite!

Cauți variante gustoase, dar accesibile? Alege vinuri bag-in-box!

Dacă ești în căutarea unei soluții accesibile, dar totuși pline de savoare pentru ziua voastră specială, vinurile bag-in-box pot fi alegerea ideală. Această opțiune este deosebit de populară pentru evenimentele mari, precum nunțile, datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă. În primul rând, vinul ambalat în acest mod este mai ieftin comparativ cu cel ambalat în sticlă. În plus, ambalajul bag-in-box protejează vinul de oxidare, păstrându-i calitatea și prospețimea pentru o perioadă îndelungată.

Nu în ultimul rând, există o varietate largă de vinuri ambalate în acest format. Poți alege între variante albe, roșii sau rose, seci, demiseci sau demidulci, în funcție de preferințe. Opțiuni excelente din această gamă sunt Varancha Sauvignon Blanc 3L, dacă preferi vinurile albe sau Varancha Merlot 3L, dacă cele roșii sunt ideale pentru evenimentul tău.

Nu uita de vinul spumant pentru toast

Momentele festive ale nunții, cum ar fi toast-ul, merită să fie marcate cu un vin spumant de calitate. Optează pentru variante de spumant alb sau rose și transformă-ți toastul într-un moment memorabil.

Cuartzul Alb oferă o culoare galben-pai spectaculoasă și o prospețime aparte, în timp ce varianta rose îți va încânta invitații cu o culoare rose-somon și un parfum delicat, cu note de zmeură. Indiferent care este alegerea ta, Crama Gîrboiu îți vine în ajutor cu o variantă avantajoasă: pachetul Cuartz de 18 sticle + accesorii!

Nu uita, însă, că servirea vinului spumant trebuie să țină cont de anumite reguli. Ideal ar fi ca acesta să fie servit la o temperatură de aproximativ 6-8 grade Celsius. Paharele folosite ar trebui să aibă un gât lung și subțire, care ajută la păstrarea bulelor de aer și la evidențierea aromei caracteristice vinului.

Așadar, Crama Gîrboiu îți pune la dispoziție o gamă variată de vinuri bune și accesibile, potrivite pentru orice gust și buget. Fie că vrei să aduci un strop de tradiție cu soiuri autohtone sau preferi variantele avantajoase de vinuri bag-in-box, noi te ajutăm să planifici un eveniment reușit. Cu puțină atenție la detalii și alegerea vinurilor noastre, recunoscute pentru calitatea lor excepțională, nunta ta din 2024 va fi cu siguranță un eveniment deosebit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *