Cele mai importante momente din Cronologia anului 2023

17 ianuarie 2024

Cele mai importante momente din Cronologia anului 2023

17 ianuarie 2024

Dorim sa impartasim cu tine cele mai importante momente care au marcat anul 2023 in frumoasa cronologie a Cramei Girboiu. Anul 2023 ne-a adus titlul de BEST PRODUCER la doua concursuri de referinta in Europa si a culminat cu lansarea a doua vinuri etalon ale cramei, respectiv: Magma Selected Dried Berries si Constantin Editie Aniversara 60 de ani, vinul cu care am celebrat aniversarea fondatorului.

Descopera alaturi de noi cele mai importante evenimente ale anului 2023!

1. BEST PRODUCER ROMANIA

Cel mai bun producator de vin din Romania

Titlul de „Best Producer Romania” automat ridică o stachetă pe care ne vom da silința să o onorăm permanent și ne motivează să continuăm investițiile și toate resursele în calitate, în evoluție. Ne păstrăm angajamentul de a respecta pe mai departe exigențele clienților noștri, inclusiv cu noi surprize plăcute.

Citeste integral AICI.

2. LANSARE CONSTANTIN 60 CABERNET SAUVIGNON

Editia Aniversara a fondatorului

De-a lungul timpului, ambiția fondatorului a fost de a fructifica cele mai de preț trăsături ale terroir-ului vrâncean de care se simte profund legat. În acest fel a luat naștere vinul Constantin, emblema Cramei Girboiu. Acest Cabernet Sauvignon Premium este o mărturie a calitatilor care definesc, am spune noi intru totul, omul Constantin Girboiu.

3. LANSARE MAGMA SELECTED DRID BERRIES

Inovatie, Eleganta si Profunzime

Pentru a obține cel mai sofisticat rezultat, am acordat răbdarea cuvenită strugurilor care se îmbogățesc în procesul de uscare, așadar acest vin este puternic, aromat și rafinat. Cunoscută pentru realizarea vinurilor de tip “Amarone”, metoda deshidratării creează un echilibru sublim între zahărul rezidual, aciditate și copolența vinului.

Citeste integral pe AICI.

4. SUSTENABILITATE – GREEN ENERGY

       Din dragoste pentru natura

In anul 2023 am dus mai departe proiectul nostru de sustenabilitate inceput in cultura de vita de vie. Cu ajutorul unui IMM si finantare de la banca am instalat 464 panouri solare cu o putere de 200 Kw. In urma acestei investitii reusim sa acoperim aproximativ 70% din necesarul de energie al combinatului de vinificatie.

5. INVESTITII SI MODERNIZARE

Proiect de 2,6 milioane de euro

Pentru a obtine vinuri de calitate sunt necesare investitii permanente in utilaje si tehnologii. In anul 2023 am demarat al 4-lea proiect pe fonduri europene prin care am realizat a doua sala de maturare a vinurilor premium, am dublat capacitatea de spumantizare si am modernizat combinatul de vinificatie.

6. RECOLTA 2023

De la Primavara ploioasa la Vara secetoasa

Primavara racoroasa a intarziat perioada de vegetatie a vitei de vie cu aproximativ trei saptamani iar nceputul sezonului estival a debutat cu ploi abundente si caldura ceea ce a favorizat o productie ridicata de struguri. Seceta din vara ne-a obligat s-a reducem cantitatea de struguri pentru a obtine vinuri de calitate.

Citeste integral pe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *